Soupeř Dominika Haška o něm i vládní straně

11.04.2024 8:43 | Rozhovor

To jsou samozřejmě nesmysly, které dokazují, jak moc k progresivismu se STAN posunul, řekl ParlamentnímListům.cz senátor Zdeněk Hraba k proběhlé kampani za „manželství pro všechny“, čili za formu sňatku stejnopohlavních párů, jehož úprava právě přichází do Senátu. Senátor Hraba, který odešel od Starostů a nezávislých, má ke sněmovní verzi zákona vážné výhrady. Při letošní obhajobě mandátu narazí ve volebním obvodu Benešov na někdejšího hokejového brankáře Dominika Haška. I k němu se vyjádřil.

Soupeř Dominika Haška o něm i vládní straně
Foto: Zdeněk Hraba
Popisek: Zdeněk Hraba

Pane senátore, o víkendu jsme viděli v Praze Pochod pro život. Konzervativní aktivisté ovšem čelili blokádě ze strany občanů, kteří je považují za „klerofašisty“. Jak to vnímat z hlediska zákonnosti, ale i z pohledu politické kultury?

Z hlediska zákona jde minimálně o přestupek proti občanskému soužití. 

Co se týče společenského a lidského hlediska, tak je to nechutné. Obzvlášť když na mostě prý blokovali průjezd hasičskému autu.

To je další důkaz radikalizace progresivistů, kteří na sílu tlačí svoji agendu. Proti většině společnosti. Je v pořádku si něco myslet a pak to prosazovat. Ale v demokratické zemi se mají myšlenky prosazovat volbami, ne blokádami a takovým nechutným chováním.

Progresivisté potřebují věčný boj, a proto se radikalizují. Jen škoda, že jim při té jejich radikalizaci svítí mnozí politici, kteří se rádi označují za „demokraty“. A to je mnohem nebezpečnější než samotní křiklouni. 

Mnozí politici se jich bohužel bojí, já si ale myslím, že těmto lidem je třeba se ostře postavit, ne jim naslouchat a omlouvat je.

Vláda po ulicích se valících křiklounů a bláznů totiž není demokracie, to je diktatura. 

Urážek typu „fašista“ běhá v našem veřejném prostoru mnoho. Už od doby migrační krize v roce 2015. Vědí podle vás vůbec dotyční, s jakým termínem šermují?

Samozřejmě, pro některé je extrém a fašista každý, kdo se politicky nachází vpravo od Pol Pota. Na takové nálepkování jsem si za ty roky už ale zvykl, takže mě to z míry opravdu nevyvede.

Ti nálepkovači si ale neuvědomují, že mazáním pravého významu slova „fašista“ a jeho nadužíváním ve skutečnosti pomáhají skutečným fašistům. Protože pokud přijde to reálné fašistické zlo, nikoho už to nebude zajímat, protože ten pojem ztrácí jeho nadužíváním na váze.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pane senátore !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSaJe , 11.04.2024 9:06:13
Vcelku se dá s vašimi názory souhlasit. Až na tu formulaco ohledně rozdělané práce. Všichni, kteří opakovaně kandidují se ohánějí nějakou "rozdělanou práci" ? Lze to považovat tak trochu za nátlak (vydírání) pro opětovné zvolení do funkce. Takovým dojmem ta formulace totiž působí. To je můj názor. Jinak vám držím proti tomu Hašanovi pěsti !

|  17 |  0

Další články z rubriky

„Srab Rakušan. Vrátit mu to do toho jeho...“ Matka studentky zabité na FF UK po včerejšku přitvrdila

9:14 „Srab Rakušan. Vrátit mu to do toho jeho...“ Matka studentky zabité na FF UK po včerejšku přitvrdila

Včera mohla poprvé nahlédnout do kompletního vyšetřovacího spisu masové vraždy spáchané Davidem Kozá…